transformacija889a

giphy333

NLP master

NLP Master je mnogo bolji od NLP Practitionera zato što ste Vi već NLP-ovci i sada se bavimo nadgradnjom i konkretnom primenom. Kao da smo na practitioneru učili slova a na masteru učimo da pišemo poeziju. Poeziju rasta i promena.

Neki od komentara je „10 puta bolji od practitionera“

Ja volim NLP practitioner, ali na masteru je okruženje napredne grupe gde učimo napredne tehnike i primenjujemo ih odmah jedni na drugima. Na masteru sva znanja sa practitionera kreću da se preslažu i dobijaju novi smisao. Znaš šta tačno možeš da uradiš sa čime. Kreće da se slika velika slika NLP-a.

Osnovna tema NLP mastera je koučing i na kraju mastera ste sposobni da radite efikasan koučing sa realnim klijentima sa realnim problemima i ciljevima.

Osnovne informacije

  • 7 vikenda (subota i nedelja) od 9:30 do 17:00 (svaki treći vikend)

  • 6 četvrtaka vežbe od 18 do 22h

  • Ukupno 130 sati treninga + vežbi = 130 sati NLP master-a

Jednostavno pozovi i kreni u novi nivo rasta i uživanja :-)

Preporuka je posle mastera odraditi 50 do 100 koučing sesija kako bi nagomilali iskustvo i onda ste sposobni da kroz koučing dajete klijentu konkretnu značajnu vrednost u promeni koju želi za sebe. Ja tvrdim da ste sa ovim NLP masterom i odrađenih 50 do 100 sesija među 10% najefikasnijih koučeva na našem tržištu.

Veština koučinga nam je korisna i u svakoj drugoj komunikaciji. Komunikacija koju koristimo u koučingu povećava svaki naš uticaj u ostalim komunikacijama. Vešt kouč mora da bude vrhunski komunikator. U koučingu se klijent bavi njemu problematičnim temama, ostrašćen je, ne vidi izlaz, niti misli da je izlaz moguć, a mi vrhunskom komunikacijom treba da ga provedemo kroz iskustva koja su mu potrebna da bi našli optimalno rešenje za sebe i kreirali promenu. Vi ste ovaj vrhunski komunikator koji zna da vodi komunikaciju na ovaj način.

Ideje ovog Mastera.

Ideja broj 1:

master 001

Nastaviti na putu promena i promenu (ogroman rast) učiniti najprirodnijom, svakodnevnom pojavom u životu. Neke promene (rast) ste već ostvarili u sebi, ali to ne samo da nije sve što možemo uzeti za sebe, već je to kao da smo liznuli kap ovoga šta je sve moguće i ispred nas je široki „okean“ mogućnosti u koji samo treba da zaronimo i učinimo svakodnevno dostupnim sebi i nama bliskima.

Mi čak i kada imamo najefikasnije tehnike koje nam mogu dati šta god da poželimo, svako od nas ipak treba da „poželi“ i da krene u tom pravcu. Treba znati šta je sve uopšte moguće. A moguće je mnogo više nego što nam je ikada palo na pamet. Mnogo je više stvari koje ne znamo nego što smo znali do sada. 

U okviru ove ideje je instalirati procese koji će po automatizmu krenuti da menjaju naša nekorisna u korisnija ponašanja. Kao posledica kreće cela mapa da se menja u korisniju stranu.

Za rad na sebi je potrebna određena voljna akcija. Razmisliti o ovome šta želim, napisati cilj po SMART-u, uraditi tehniku ... Znam neke koji su jako vredni u svemu ovome (tzv štreberi, i ja sam među njima:) Rezultat ne bude uvek pravolinijski. Često zabagujemo u našim „limitirajućim okvirima“. Šta je moguće a šta ne, ne vidiš kako ili jednostavno ti ne pada na pamet da je to nešto postoji kao opcija (totalno izvan mape, nemaš referentno iskustvo)

Takođe tu je i do sadašnja mapa koja kao i svaki sistem ima svoje mehanizme za očuvanje do sadašnjeg statusa.

Možete sebe pitati „Na skali od 1 do 10 koliko se plašim promene, koliko se plašim novih nepoznatih situacija, koliko se plašim nove/og svakim danom unapređene/og Ja?“ ili kontra „Koliko sam spremna/an za promenu, nove nepoznate situacije, koliko sam spremna/an za novu/og Ja“

Spreman 10 (ili blizu), strah 0 (ili blizu), imati načine za prepoznati „šta je sve moguće“ nas vodi ekspresno do „Svakim Danom Unapređeni Ja“

Svako od nas je sposoban za sve. Šta ćemo tačno biti/imati/raditi zavisi samo od nas :-)

Ako radimo „po malo“ tendencija je da naša do sadašnja mapa izgradi mehanizme koji nas vraćaju tamo gde smo bili i/ili će i rast biti samo „po malo“.

Dobro je da u okviru svoje mape izgradiš stanje promene / rasta / izlaska izvan zone poznatog kao deo uobičajenog, svakodnevnog iskustva.

Ovde je ideja da kao grupa pomognemo i povedemo jedni druge i zajedno krenemo u bolje / efikasnije / zadovoljnije / uspešnije JA/MI.

Ideja broj 2:

Da postanete vrhunski koučevi. Ja sam siguran da kada prođemo NLP master i Vi ste vredni i odradite 50 – 100 sesija sa rodbinom/prijateljima/poznanicima ... (uz konsultacije tokom praktičnog rada ili čak da odradite jedan blok sa mnom od 10-tak sesija kao klijenti da steknete iskustvo iz pozicije br 2) Vi postajete među 10% najefikasnijih koučeva na tržištu.

Radićete sesije i međusobno i određeni broj klijenata za vežbanje (čitaj besplatnih u početku:) ću vam i ja generisati.

Potrebno vreme je: oko 4 meseca za NLP master i ako imate 1 koučing sesiju dnevno samo radnim danima to je još oko 4 - 5 meseci.

Imate novi zanat u rukama. :-)

Ideja broj 3:

Društvenost, ćaskanje, imati puno prijatelja i provoditi puno vremena u druženju i sticanju novih prijatelja. Ovo je nešto što mene lično fascinira već neko vreme i čime se bavim sa samim sobom. Družiti se što više i provoditi kvalitetno vreme sa drugim ljudima je nešto što daje NAJVEĆU moguću vrednost u našem životu (moje skromno mišljenje)

Kreirati u sebi iskrenu zainteresovanost za druge ljude. Osećati se super u društvu drugih ljudi. Lako ostvariti bliskost i povezanost sa drugim ljudima. Lako i prirodno voditi komunikaciju. Uživati u razmeni energije/informacija/emocija.

Krećemo se ka „Biti HARIZMATIČAN“ u društvu.

Ideja broj 4:

Grupna dinamika i rad sa grupom. Vođenje grupe. Grupni procesi.

Eto :-)

Ovo je pred nama na NLP masteru :-)

Neke od tema koje radimo na NLP masteru:

Modul I

Koučing: elementi, faze, struktura procesa, učimo da vodimo proces od početka i prifrejma, preko motivisanja klijenta, kreiranja željene promene do završetka i prepoznavanja vrednosti iz procesa. Imaćete kompletnu strukturu i podršku da posle ovog treninga krenete samostalno u bavljenje koučingom. Na vežbama ćemo kasnije sve tehnike primenjivati u kontekstu koučinga (rada sa klijentom). Cilj je da svi prokoučujemo :-)

Modul II

Slight Of Mouth (SOM) Veština koju je Robert Diltz modelovao od Bandlera. Po izjavi Diltza, Bandler nikada nije izgubio verbalni duel i osnovna tehnika koju je koristio je upravo Slight of Mouth. Ovo je 19 različitih vrsta reframinga. Kombinacija primene Meta modela i Slight of Mouth-a vašu efikasnost kao kouča ili komunikatora može da podigne do neverovatnog nivoa gde problem jednostavno ne može da opstane a novi uvidi naviru iz svake izgovorene rečenice. Radićemo primenu ovog modela u koučingu i uopšte u komunikaciji, uveravanju, uticaju.

Modul III

master bg 004

Reinprinting Promena događaja i emocije u vezi njega koji je na neki način problematičan. Jako moćno.

Integracija delova Prepoznajemo deo koji je zadužen za nekorisno ponašanje, povežemo njegovu svrhu sa nekim drugim ponašanjem i integrišemo ga. Izuzetno moćna tehnika promene. (jedna od najmoćnijih) Kad ništa drugo ne radi, ovo radi.

Rad sa osećajima (deinstalacija negativnih/nekorisnih osećaja, jačanje korisnih) jako efektivno u koučingu ili u radu sa sobom

The Work  Byron Katie je 2 godine spavala na podu pored kreveta zato što je o sebi mislila da nije dostojna da spava u krevetu. Posle više godina teške depresije i omalovažavanja sebe krenula je da dovodi u pitanje misli koje su je dovele u ovo stanje. Primenom ove metode je uspela sebe da izvede iz lošeg stanja i pobedi loše misli. Njena tehnika „The work“ je priznata širom sveta i evo i mi je učimo na NLP masteru. Jako brzo se dolazi do novih uvida. Primenom tehnike „The work“ (traje 10-tak minuta) često ono što je bilo problem više nije. Jako efikasno. :-)

Modul IV

Mind banding language je jezik koji direktno vodi u širenje mape. Drastično menja percepciju već posle nekoliko rečenica. Sve što je nekad bilo rigidno kreće da uključuje i samo sve ostale mogućnosti da bi došlo do stepena kada je totalno fleksibilno i samo sve rigidne stvari to više nisu. Sada. Ne mogu Vam opisati svoju oduševljenost ovom tehnikom osim da je ovo moj favorit od svih komunikacionih veština. (teško mi je da napišem ovako nešto pošto ima puno prelepih veština:) Ovo je kao Miltonov model na kub.

Ako je postojao trenutak kada ti se svideo Miltonov model i mogao si da prepoznaš samo sve vrednosti ovog modela i dok si uživao u osećaju ili si možda totalno zamislio sve što ti je rečeno i onda iz ovog dobrog osećaja kreneš i učiš o komunikaciji i pored svih stvari koje već znaš o komunikaciji se nalaze one koje ne znaš još uvek. Znači da bi otkrio više o komunikaciji nego što znaš sada je isto kao i naći sve one stvari koje se nalaze pored ovoga što već znaš i koristiš, zar ne?

Modul V

master bg 005

Konstelacije (kod nas se rade kao Order ili Poredak ljubavi) više o konstelacijama možete naučiti na treningu.

Satir kategorije Prepoznajte nekongruentnu (nefunkcionalnu) komunikaciju kod druge osobe gledajući fiziologiju tela. Ekspresno utičite na druge jednostavnom primenom neke od Satir skulptura (dobija se reakcija odmah). Prepoznajte kako drugi utiču na Vas svakodnevno. Više o Satir kategorijama možete naučiti na treningu.

TCI model je koncept ličnog razvoja i rada sa grupama. Omogućava: da postanemo svesniji sebe i drugih; da ojačamo autonomiju i ličnu odgovornost u komunikaciji sa drugima, da u svom okruženju implementiramo kulturu poštovanja ljudi i međuljudskih odnosa, da postanemo SOPSTVENI REŽISER.

Uverenja Ulazimo dublje u rad sa uverenjima, menjanje nekorisnih, instaliranje korisnih, učimo teoriju oko uverenja.

Rad sa grupama, grupna dinamika, tipovi učenja, rešavanje konflikta ...

Socijalna panorama...

Napredni submodaliteti...

Napredna vremenska linija ...

Modul VI

Vrednosti Vrednosti su ono što nas pokreće, motiviše, daje smisao svemu što radimo. Recept za podići svoju motivisanost u nebesa jeste povezati ovo što radiš sa vrednošću koju ovo ponašanje podržava.

Napredni Miltonov model Da pričamo skoro pa ko Milton. Imaćete recept da pričate Miltonov model bez prestanka na bilo koju temu. Kroz neki „problem“ prođeš 15-20 puta sa raznim Miltonovim obrascima i „problema“ više nema. Potrebno vreme je 5-7 minuta. :-)

Master nam pomaže da sve ovo što smo radili do sada, podignemo na viši nivo primene i razumevanja i da usvojimo još PUNO, PUNO novih veština i tehnika od kojih su neke značajno moćnije od svega što smo radili do sada, a neke su samo drugačije :-).

Ipak je ovo NLP master (NLP majstor:)

Uslov završen NLP Practitioner!

NLP MASTER = nastavak NLP Practitionera

Vrhunski uticaj koji svi primećuju + najbolji rezultati + napredak

Veština koučinga nam je korisna i u svakoj drugoj komunikaciji. Komunikacija koju koristimo u koučingu povećava svaki naš uticaj u ostalim komunikacijama.

Vešt kouč mora da bude vrhunski komunikator. U koučingu se klijent bavi njemu problematičnim temama, ostrašćen je, ne vidi izlaz, niti misli da je izlaz moguć, a mi vrhunskom komunikacijom treba da ga provedemo kroz iskustva koja su mu potrebna da bi našli optimalno rešenje za sebe i kreirali promenu.

Vi ste ovaj vrhunski komunikator koji zna da vodi komunikaciju na ovaj način.

 

Često postavljena pitanja o NLP masteru

Kako izgledaju NLP treninzi?

Trener opiše veštinu kroz teoriju i primere, trener lično demonstrira primenu, svi polaznici vežbaju veštinu (ulazak u iskustvo), refleksija + future pace (gde i kako ovo primeniti u svakodnevnom životu).

Više od 50% vremena smo u konkretnom radu na veštinama, demonstraciji i vežbama.

Pri prenošenju znanja se vodi računa da sva 4 tipa učenja budu zadovoljena tako da koji god da je vaš prirodan način učenja ovde ćete dobiti sve što je potrebno kako bi ste usvojili znanja i veštine ovako kako Vama najviše prija.

Trener opiše veštinu kroz teoriju i primere, trener lično demonstrira primenu, svi polaznici vežbaju veštinu (ulazak u iskustvo), refleksija + future pace (gde i kako ovo primeniti u svakodnevnom životu).

Više od 50% vremena smo u konkretnom radu na veštinama, demonstraciji i vežbama.

Pri prenošenju znanja se vodi računa da sva 4 tipa učenja budu zadovoljena tako da koji god da je vaš prirodan način učenja ovde ćete dobiti sve što je potrebno kako bi ste usvojili znanja i veštine ovako kako Vama najviše prija.

Koliko polaznika bude na treningu?

Grupe su optimalne i imaju 4 do 10 polaznika.

Da li dobijam diplomu ukoliko kod vas prođem kroz NLP Practitioner?

Svi naši treninzi su sertifikovani od međunarodnih organizacija ICI i IN, te naši polaznici koji uspešno završe dobijaju doplomu.

Koliko je potrebno vežbe da savladamo tehnike i veštine NLP-a

Vežbanjem do savršenstva – većina u početku odmah proba i usavršava i polako usvaja kao naviku nova, uspešna ponašanja, komunikaciju, tehnike.

Utisci polaznika

logo Footer

Mi inspirišemo ljude da ostvare svoju najuzvišeniju viziju, da postanu najbolja verzija sebe i žive srećni, uspešni i okruženi ljubavlju. Zoran Drobnjak je osnivač Trader d.o.o. i sajta komunikacionevestine.com i ideje oko koje nas sve okuplja, da budemo promena i da kreiramo promenu koju želimo u svetu oko nas.

Poslednji tekstovi - Blog

Moj put promene kroz NLP

Moj put promene kroz NLP – Master rad Matej...

 Ponovo devica

Ponovo devica

Često porodica dovede ćerku tinejdžerku zato &sca...

Budi sopstveni režiser

Budi sopstveni režiser

  Prvi neizostavni korak ka dobijanju onoga &...

Šta nam problem govori?

Verovatno svi želimo da imamo uravnotežen život,...

Željeni rezultat

Šta nam treba da ostvarimo željeni rezulta...

Rezultat koji želiš

NLP model u pojednostavljenoj verziji podrazumeva...

Primeri efikasne komunikacije

Dragi drugari komunikatori Danas razmatramo razne...

Život u reakciji

Šta znači život u reakciji? Šta je...

Foto galerija

Upišite se u listu za e-bilten

Budite u toku sa dešavanjima u NLP Trening Akademiji prijavite se